Cepeškrāsnī gatavotas kāpostu šķēles ar riekstiem
Lai nākamajā gadā būtu daudz spēka, Ziemassvētkos jāēd kāposti! Bet, ja apnikuši štovētie, tad var izmēģināt pavāres un uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones un "Elvi" ieteiktā recepte – kāpostu "steiki".
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.neliela kāpostgalva olīveļļa sāls, pipari rozā pipari smalki kapāti lazdu rieksti balzamiko mērce

Pagatavošana

1

Kāpostu sagriež aptuveni 2 cm biezās ripiņās, lai veidojas plats kāposta "steika" gabals.

2

Novieto uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Katru kāposta gabalu no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek cepties līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

4

Cep 20 minūtes, tad uzmanīgi pagriež katru gabalu uz otru pusi un cep vēl 20-25 minūtes.

5

Dažas minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns nedaudz apslaka kāpostus ar balzamiko mērci.

6

Pasniedz siltu, rotājot ar lazdu riekstiem un rozā pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!