Viktorija Kožemjakina
Lai nākamajā gadā būtu daudz spēka, Ziemassvētkos jāēd kāposti! Bet, ja apnikuši štovētie, tad var izmēģināt pavāres un uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones un "Elvi" ieteiktā recepte – kāpostu "steiki".
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.neliela kāpostgalva olīveļļa sāls, pipari rozā pipari smalki kapāti lazdu rieksti balzamiko mērce

Pagatavošana

1

Kāpostu sagriež aptuveni 2 cm biezās ripiņās, lai veidojas plats kāposta "steika" gabals.

2

Novieto uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Katru kāposta gabalu no abām pusēm apsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek cepties līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

4

Cep 20 minūtes, tad uzmanīgi pagriež katru gabalu uz otru pusi un cep vēl 20-25 minūtes.

5

Dažas minūtes pirms izņemšanas no cepeškrāsns nedaudz apslaka kāpostus ar balzamiko mērci.

6

Pasniedz siltu, rotājot ar lazdu riekstiem un rozā pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!