120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
600 gkartupeļi (violetie vai grilkartupeļi)80 gfetas siers100 gČedaras siers100 gskābs krējums22 gfranču sinepes (Dižonas)15 gpētersīļi pēc garšasmuskatrieksts pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, nosusina un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi mīksti.
2
Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un vēl karstus pārgriež uz pusēm
3
Izņem 2/3 kartupeļu mīkstuma, liek bļodā un ar dakšīņu rupji saspaida.
4
Pievieno kartupeļu masai rīvētu Čedaras sieru, drupinātu fetas sieru, krējumu, sinepes, kapātus pētersīļus, maltos piparus, rīvētu muskatriekstu un sāli pēc garšas, samaisa.
5
Iegūto masu pilda kartupeļos un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10-15 min.
6
Pasniedz ēdienu vienu pašu vai kopā ar grilētu sieru, dārzeņiem vai zivi.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasCepeškrāsnsFetas siersKartupeļiMelnie pipariPētersīļiSkābais krējumsKartupeļu ēdieniIkdienas maltīteiMuskatriekstsFranču sinepesČedaras siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit