Foto: Matīss Markovskis
Recepti no savas jaunās pavārgrāmatas "Radi savas dzīves garšu" iesaka šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
600 gkartupeļi (violetie vai grilkartupeļi)80 gfetas siers100 gČedaras siers100 gskābs krējums22 gfranču sinepes (Dižonas)15 gpētersīļi pēc garšasmuskatrieksts pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Kartupeļus rūpīgi nomazgā, nosusina un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi mīksti.

2

Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un vēl karstus pārgriež uz pusēm

3

Izņem 2/3 kartupeļu mīkstuma, liek bļodā un ar dakšīņu rupji saspaida.

4

Pievieno kartupeļu masai rīvētu Čedaras sieru, drupinātu fetas sieru, krējumu, sinepes, kapātus pētersīļus, maltos piparus, rīvētu muskatriekstu un sāli pēc garšas, samaisa.

5

Iegūto masu pilda kartupeļos un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10-15 min.

6

Pasniedz ēdienu vienu pašu vai kopā ar grilētu sieru, dārzeņiem vai zivi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!