Majonēze
Foto: Shutterstock

Majonēze ir brīnišķīga: uz oliņas, salātos, pie ceptiem kartupelīšiem, burgerī... Kā lai atsakās – pat ja nolemts šogad sākt dzīvot veselīgāk? Patiesībā atteikties nemaz nevajag! Gatavojam majonēzi mājās paši: bez liekām sastāvdaļām un cukura! Recepti iesaka šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs savā jaunajā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".

15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.ola330 mleļļa1 TKsinepes gab.citrona sula1 TKsarkanvīna etiķis1 TKVusteršīras mērce1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti baltie pipari

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek blenderī un blendē, līdz iegūst viendabīgu masu.

2

Turpina blendēt, ļoti lēnām lejot klāt eļļu, līdz iegūta majonēzes konsistence. Gatavs!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!