Majonēze ir brīnišķīga: uz oliņas, salātos, pie ceptiem kartupelīšiem, burgerī... Kā lai atsakās – pat ja nolemts šogad sākt dzīvot veselīgāk? Patiesībā atteikties nemaz nevajag! Gatavojam majonēzi mājās paši: bez liekām sastāvdaļām un cukura! Recepti iesaka šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs savā jaunajā pavārgrāmatā "Radi savu dzīves garšu".
15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 gab.ola330 mleļļa1 TKsinepes gab.citrona sula1 TKsarkanvīna etiķis1 TKVusteršīras mērce1 gab.ķiploka daiviņa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti baltie pipari
Pagatavošana
1
Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, liek blenderī un blendē, līdz iegūst viendabīgu masu.
2
Turpina blendēt, ļoti lēnām lejot klāt eļļu, līdz iegūta majonēzes konsistence. Gatavs!
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit