Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā baklažānus, nosusina, pārgriež gareniski uz pusēm. Mīkstumā, griežot ar nazi apmēram 2-3 mm dziļi, iegriež rūtiņas.
Baklažāna mīlstumu ierīvē ar smalki sakapātiem ķilokiem, pārkaisa ar sāli, pipariem un timiāna lapiņām, pārslaka ar olīveļļu.
Uzkarsē pannu ar biezu pamatni un augstām malām, liek tajā baklažānus ar mīkstpo pusi uz pannas un cep tik ilgi, kamēr baklažānu mīkstums kļuvis zeltaini brūns.
Apgriež baklažānus otrādi, uzliek pannai vāku un noņem pannu no plīts.
Kamēr baklažāni cepas, nogriež tomātiem kātiņa stiprinājuma vietu, sagriež tos četrās daļās. Sagriež mocarellu sīkos kubiciņos. Samaisa mocarellu un tomātus ar bazilika pesto.
Liek baklažānus ar pārgriezto daļu uz augšu uz cepešpannas, kura izklāta ar cepampapīru un cep iepriekš 200 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 4-5 min.
Izņem baklažānus no cepeškrāsns, liek uz tiem mocarellas un tomātu maisījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 3-5 min. Baklažānu steiks ir gatavs!
Lai labi garšo!