Foto: Kristīnes virtuve

Ašā ideja gardai un sātīgai svētdienas maltītei – recepte no Kristīnes virtuves. Garšīgi, vienkārši, saprotami – viss soli pa solim! Produktu daudzums paredzēts cepamtraukam 30cm garumā un 20cm platumā.

75Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 saujasmakaroni, daudzumu labāk jāskatās uz aci!800 gmatā gaļa200 gsiers200 gtomātu mērce3 gab.olas200 mlsaldais krējums1 ĒKsojas mērce2 ĒKsaldā čili mērce3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols1 šķipsnaSaventijas sāls pēc garšassāls pēc garšaspipari baziliks un citi garšaugi

Pagatavošana

1

Liekam vārīties makaronus, bet ne līdz galam, lai paliek nedaudz cieti – al dente. Vārot pievienojam 1 ēdamkaroti eļļas, lai, nolejot ūdeni, makaroni nesaliptu.

2

Paralēli liekam uz pannas apcepties malto gaļu – apmēram 10 min, pievienojot klāt smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Pievienojam klāt arī tomātu, sojas un čili mērces, sāli, piparus un baziliku.

3

Ņemam cepamtrauku un pirmajā kārtā izkārtojam iekšā makaronus.

Foto: Kristīnes virtuve
4

Pārkaisām ar sieru.

Foto: Kristīnes virtuve
5

Nākamajā kārtā kārtojam apcepto maltās gaļas masu, pārkaisām ar Svanetijas sāli.

Foto: Kristīnes virtuve
6

Tad atkal liekam makaronus un kraukšķīgai virkārtiņai vēlreiz pārkaisām ar sieru.

Foto: Kristīnes virtuve
7

Sakuļam olas, pievienojam saldo krējumu. Pārlejam sacepumam un liekam cepeškrāsnī 180 grādos uz 30-40 min.

Foto: Kristīnes vituve
8

Gatavs!

Foto: Kristīnes virtuve

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!