Izdevniecības Zvaigzne ABC vadītājas Vijas Kilblokas izcilās spējas virtuvē un talants uzburt neticami gardas kūkas ir zināms ne tikai ģimenē un izdevniecībā. Laiku pa laikam Vijas “Facebook” draugi un paziņas izlūdzas kādu Vijas gardā darinājuma recepti – un te nu ir: pilnīgi neatvairāma putukrējuma rulete, soli pa solim.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sāku ar to, ka ieslēdzu cepeškrāsni, lai tā kārtīgi iekarst. Sagatavoju pannu un izkārtoju nepieciešamos produktus - septiņas olas, cukuru, miltus, vaniļu, putukrējumu, brūkleņu ievārījumu, banānu. Olas sadala baltumā un dzeltenumā.
Te ir viss nepieciešamais, ogas paņemšu no saldētavas tieši pirms garnēšanas.
Uz 7 olu dzeltenumiem liek 7 strīķētas ēdamkarotes cukura. Piepilina vaniļu.
Sāk ar baltuma kulšanu, tad mikseri pārliek dzeltenumā bez mazgāšanas. Otrādi nedrīkst, tad baltums nesakulsies.
Sakultajā olas dzeltenumā ieliek 7 strīķētas ēdamkarotes miltu. Man ir veco laiku pareizā izmēra karotes. Samaisa.
Milti iemaisīti. Jāliek klāt sakultais olas baltums.
Iecilāju olas baltumu.
Mīkla gatava, nedrīkst ne brīdi kavēties, tā jālej uz pannas. Ja vilcinās, mīkla zaudē gaisīgumu un biskvīta vietā sanāks pankūka. Tādēļ arī cepeškrāsnij jābūt sakarsušai
Izleju mīklu.
Izlīdzinu mīklu. Šauju karstā cepeškrāsnī.
Karstā gaisa režīms. 170 grādu.
Kamēr biskvīts cepas, kuļu putukrējumu. Cukuru lieku ļoti maz, jo ruletē būs salds ievārījums.
Septiņās minūtēs biskvīts gatavs, par to liecina arī smarža, kas sāk izplatīties.
Biskvīts ātri atdziest un nedaudz saplok.
Apgriežu biskvītu uz otru pusi. Tā kā es pannā klāju silikona pamatnīti, biskvīts nepielīp.
Smērēju brūkleņu ievārījumu. Šogad man sava nebija, tādēļ lietoju pirkto.
Lieku sleju ar banāna šķēlītēm, kas dos maigu krēmīgumu.
Pa virsu banāniem - putukrējums. Kad rullē, putukrējums padodas uz priekšu, tādēļ tas nav jāklāj pa visu biskvītu.
Ruleti nosēdina uz salaiduma līnijas.
Var smērēt ar putukrējumu arī pilnīgi visu ruletes virsmu un tās sānus vēl nokaisīt ar karamelizētām auzu pārslām. Es šoreiz smērēju tikai virsmu, ko apkaisīšu ar sasalušām meža zemenēm un smiltsērkšķiem.
Rulete uz kādu pusstundiņu, stundiņu jānoliek aukstumā. Otrā dienā, kad rulete savilkusies, tā garšo citādi, daži saka, ka pat labāk, bet man tā garšo vislabāk uzreiz.