Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz pannas sacep palielos gabalos sagrieztu sīpolu un 4 ķiploka daivas.
Virtuves kombainā kopā ar saceptajiem sīpoliem un ķiplokiem sasmalcina kāpostu līdz apmēram rīsu lieluma gabaliņiem.
Masu liek bļodā, un kārtīgi samīca kopā kopā ar malto gaļu, olu, miltiem, sāli, pipariem.
Gatavo dārzeņu mērci. Tai pašā virtuves kombainā rupjos gabalos sagrieztu svaigus burkānus, 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas un sasmalcina tikpat smalki kā kāpostus. Šo masu pannā apcep eļļā un pasautē, pārlejot ar dārzeņu buljonu (ja nav īstais, tad izmanto dārzeņu buljona kubiņu, ko izšķīdina puslitrā vāroša ūdens), kamēr veido kotletes no kāpostiem.
Ar ūdenī samērcētām rokām no kāpostu/gaļas masas veido kotletes, ko apviļā miltos un apcep karstā eļļā no abām pusēm, līdz viegli brūnas.
Sautēšanai paredzētā pannā kārto kotletes, tām pa virsu uzlej sagatavoto dārzeņu mērci un pārber pāri sakapātus tomātus. Sautē ar vāku uz mērenas uguns apmēram pusstundu, pa laikam apmaisot.
Tad pārlej ar saldo krējumu, pievieno lauru lapu un sautē vēl 10 min.
Pasniedz ar zaļumiem.
Lai labi garšo!