Foto: Edgars Turķis
Edgara Turķa karbonādes franču gaumē top ātri, vienkārši un patiešām franciskā vieglumā. Un kurš gan labāk par latviešu pavāru spētu tās pagatavot? Vēl jo vairāk tāpēc, ka francūži par karbonādēm franču gaumē pirmo reizi uzzina tikai tad, kad atbrauc uz Latviju. Ja gadās kāds franču viesis, ko pārsteigt un gardi pabarot, tad Edgara recepte būs īstā!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 šķēlescūkgaļas karbonāde6 gab.kartupeļi1 gab.burkāns2 gab.sīpoli2 gab.tomāti150 gsiers pēc garšasmajonēze pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšaspaprikas pulveris eļļa cepšanai pēc garšaszaļumi

Pagatavošana

1

Viss, kas vajadzīgs!

Foto: Edgars Turķis
2

Apsālu, pipari, lieku uz pannas cepties apmēram 40 sekundes no katras puses un viss, jo viss vēl ies cepeškrāsnī. Ja gadītos resnāki gabali, aptītu ar pārtikas plēvi un izdauzītu, lai plānākas šķēles, jo steikus mums nevajag.

Foto: Edgars Turķis
3

Pēc tam ar salvetēm izslauku pannu un uzmetu kartupeļus cepties, tikmēr var sagriezt/sarīvēt visu pārējo.

Foto: Edgars Turķis
4

Sarīvēts siers un majonēze ir tas, ko vajag, burkāns nav obligāts – tā teikt, negribi, nu neliec, tikai nemet man ar bageti.

Foto: Edgars Turķis
5

Kartupeļi apcepti, bet arī ne pilnīgi gatavi, viss uz cepampannas, kartupeļiem vēl pārkaisām pāri saldo papriku.

Foto: Edgars Turķis
6

Cepeškrāsnī 220 C uz 17 minūtēm.

Foto: Edgars Turķis
7

Uzbrieda ne pa jokam, kā franču vardes vīnu sadzērušās. Tagad vien tik zaļumus un kādu mazo tomatonu klāt.

Foto: Edgars Turķis

Ça a l'air dèlicieux, bon appetit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!