Žagariņi
Foto: Shutterstock
Žagariņu mīklu pagatavot ir tīrais nieks. Tālāk nepieciešamas tikai veiklas roķeles, kas sagriež žagariņu bārkstis, un kāds atbildīgs lielcilvēks, kurs izveicīgi prot apieties ar verdošu elļas katliņu. Mirklis – un bērnības gardums jau ārā no katla! Vēl tikai devīgi jāpārsijā pāri pūdercukurs – un atkal var baudīt bērnības žagariņu garšu!
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.olas150 gcukurs150 gskābs krējums500 gkviešu milti1 gsoda pēc garšasvaniļa pēc garšascitrona miziņa eļļa cepšanai pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Olas ar cukuru, vaniļu un citrona miziņu saputo.

2

Pievieno skābu krējumu, kas samaisīta ar sodu, kviešu miltus un visu samīca.

3

Mīklu izveltnē un sagriež 4-5 cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vienu malu sagriež bārkstīs. Turot pie viena stūrīša, strēmeli viegli satin.

4

Sagatavotos cepumus iegremdē verdošos taukos vai eļļā, cep gaiši brūnus.

5

Atdzisušus sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!