Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sakapā vai sablendē valriekstus. Ja talkā ņem blenderi, tad blendē riekstus mazām porcijām. Ja blendēsi visus, receptē paredzētos riekstus, reizē, tad iegūsi ķēpīgu putru apakšā un nesasmalcinātus riekstus augšpusē, kas īsti nederēs kēksiņiem.
Izkausē sviestu.
Bļodā viendabīgā masā sajauc olas, cukuru, sviestu, pievieno sasmalcinātos valriekstus, miltus, cepamo pulveri un sāli.
Masu lej kēksiņu formās – no dotā daudzuma sanāks 12-15 kēksiņi. Vislabāk mīklu liet silikona formiņās un ņemt no tām ārā vēl siltus, pretējā gadījumā ir problēmas ar to izņemšanu.
Liek cepties 180 grādus uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar bakstīšanas metodi – ja koka irbulis iznāk ārā puslīdz neapķepis, tad kēksiņi ir gatavi.
No dotā daudzuma var pagatavot arī kūku (24 cm diametra pannā), tad cepšanas ilgums būs 40-45 minūtes.
Lai garda našķēšanās!