Biezpiena kūka
Foto: Shutterstock
Biezpiena kūka bez miltiem, toties ar daudzām, daudzām rozīnēm, apaļa un dzeltena kā saule! Īstā kūka, kas jācep, lai vieglāk pavasari sagaidīt!
70Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens130 gsviests150 gcukurs1 TKvaniļas cukurs0.5 gab.citrons (sula un miziņa)3 gab.olas3 ĒKmanna2 gab.āboli1 saujarozīnes1 ĒKcepamais pulveris1 šķipsnasāls safrāns (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

1

Mīkstu sviestu saputo. Pakāpeniski pievieno 2/3 no cukura, vaniļas cukuru, sāli, citrona sulu un rīvētu citrona miziņu, olu dzeltenumus.

2

Mannai pievieno cepamo pulveri, samaisa. Masai pievieno caur sietu izberztu biezpienu (ja vēlas maigāku un viendabīgāku kūkas struktūru), samaisa.

3

Mannas un biezpiena maisījumu pievieno saputotajai sviesta un olu masai.

4

Pievieno gabaliņos sagrieztus ābolus un miltos vai mannā apvārtītas rozīnes. Visu kārtīgi samaisa. Pievieno safrāna stīdziņas, ja vēlas, lai kūka būtu īpaši dzeltena un saulaina.

5

Olu baltumiem pievieno 1/3 atlikušo cukuru un sakuļ stingrās putās.

6

Olu baltumu uzmanīgi iecilā mīklā.

7

Mīklu liek atveramā cepamajā formā, nolīdzina virsmu un cep cepeškrāsnī 45 minūtes 180 grādos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!