Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā sablendē visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, tas būs vajadzīgs cepšanai.
Liek mīklu ledusskapī atpūsties .
Sviesta piciņu izkausē pannā un karstā sviestā ar mazu karoti lej mazos pankūciņus.
Apgriež pankūciņus otrādi, kad abas puses izceptas, liek bļodā un pārkaisa ar pūdercukuru.
Pasniedz ar ievārījumu, klāt piedzer aukstu pienu.
Padomi, kas noderēs, cepot pankūciņus!
Mīklai jābūt samaisīta skāba krējuma konsistencē. Tam no karotes uz pannu jālīst negribīgi. Ja mīkla šķiet par biezu, pievieno kefīru, ja par šķidru, tad pievieno vēl miltus.
Sviestu nevajag žēlot! Ja skoposies, pankūciņi piedegs. Sviests padara tos sevišķi mīkstus un pufīgus.
Uz pankūciņiem var uzlikt plānas ābola vai bumbiera šķēlītes, uztupināt saldētas vai svaigas ogas, tad griezt riņķī un turpināt cept.
Lai garda našķēšanās!