"Mana ukraiņu ome šos sauca par kļockām," saka Diāna Bogdanova, viena no vecmāmiņu recepšu foruma veidotājām "Facebook". Daudzas grupas dalībnieces savukārt šo gardumu pazīst kā "slinkos vareņikus". Diāna saka: "Lai kāds tiem ir nosaukums, tie mūsu mājās ir diezgan bieži, jo ātri, garšīgi un palīdz izglābt biezpienu, kuru parasti nopērkam vairāk, nekā varam apēst."
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
400 gbiezpiens2 gab.olas2 ĒKcukurs1 šķipsnasāls1 šķipsnavaniļa4 ĒKmilti
Pagatavošana
1
Ņemam 400 gramus biezpiena.
2
Sajaucam ar 2 olām, 2 ēdamkarotēm cukura, šķipsniņu sāls un vaniļu.
3
Pievienojam 4 ēdamkarotes miltu, veidojam mīklu. Sarullējam desiņās ar diametru 2 cm.
4
Sagriežam apmēram1 cm platos gabaliņos.
5
Liekam verdošā ūdenī. Kad uzpeld, uzreiz ņemam ārā.
6
Ēdam ar krējumu, cukuru. Varam pa virsu uzbērt maltus riekstus.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit