Foto: Diāna Bogdanova

"Mana ukraiņu ome šos sauca par kļockām," saka Diāna Bogdanova, viena no vecmāmiņu recepšu foruma veidotājām "Facebook". Daudzas grupas dalībnieces savukārt šo gardumu pazīst kā "slinkos vareņikus". Diāna saka: "Lai kāds tiem ir nosaukums, tie mūsu mājās ir diezgan bieži, jo ātri, garšīgi un palīdz izglābt biezpienu, kuru parasti nopērkam vairāk, nekā varam apēst."

40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gbiezpiens2 gab.olas2 ĒKcukurs1 šķipsnasāls1 šķipsnavaniļa4 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Ņemam 400 gramus biezpiena.

Foto: Diāna Bogdanova
2

Sajaucam ar 2 olām, 2 ēdamkarotēm cukura, šķipsniņu sāls un vaniļu.

Foto: Diāna Bogdanova
3

Pievienojam 4 ēdamkarotes miltu, veidojam mīklu. Sarullējam desiņās ar diametru 2 cm.

Foto: Diāna Bogdanova
4

Sagriežam apmēram1 cm platos gabaliņos.

Foto: Diāna Bogdanova
5

Liekam verdošā ūdenī. Kad uzpeld, uzreiz ņemam ārā.

6

Ēdam ar krējumu, cukuru. Varam pa virsu uzbērt maltus riekstus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!