Neatminos, kur un kā es uzzināju, ka, pieliekot sarīvētam sieram klāt sakultu olu, izdodas fantastiskas siermaizes. Katrā ziņā šīs idejas autoram esmu mūžam pateicīga, jo manas karstmaizes ar šīs receptes palīdzību iegūst svētku garšo. Tās ir daudz pufīgākas un gardākas par ierastām karstmaizēm, kur ir visas tās pašas sastāvdaļas, izņemot olu.
Olās ir spēks, tas zināms jau sen!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sieru sarīvē, sīpolu sakapā, gaļu sagriež kubiņos.
Pievieno siera masai tomātu mērci un divas sakultas olas.
Visu labi izmaisa un tad gatavo masu liek virsū maizei.
Cep 200 grādus karstā cepeškrāsnī, līdz masa uz maizes piepūšas un kļūst zeltaini brūna (apmēram 15 minūtes).
Svarīgākais uz maizes liekamajai masai ir labi kūstošs siers un olas, kas dod karstmaizēm pufīgumu. Viss pārējais ir garšas un gaumes jautājums: gaļu var likt un var nelikt, sieru papildināt ar kaperiem vai Provansas garšaugiem, tomātu mērci var aizstāt ar pesto vai kādu pikantu čili mērci.
Lai gardas brokastis!