Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepumus un riekstus sasmalcina vai sablendē viendabīgā masā.
Izkausē sviestu, pievieno cepumiem un gatavo masu ieklāj 20 cm diametra lielā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepumu masu stingri piespiež pie pannas pamatnes.
Svaigo sieru un skābo krējumu saputo kopā ar cukuru.
Masai pievieno olas un turpina putot.
Atsevišķi saputo saldo krējumu stingrās putās.
Abas masas sajauc kopā, pievieno kartupeļu miltus, rūpīgi izmaisa un lej pannā.
Liek 175 grādu uzkarsētā krāsnī un cep 60-70 minūtes. Pēc tam izslēdz krāsni, attaisa pusvirus cepeškrāsni un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Nevajag krist panikā, ja kūka ļoti ceļas uz augšu un šķiet, ka izkāps no pannas. Tā tam ir jābūt, pēc tam tā saplaks un pieņems vajadzīgo formu.
Kad kūka atdzisusi, nosmērē to ar izkausētu želatīnu (seko līdzi instrukcijai uz želatīna paciņas) un saber virsū mazos zefīriņus un mellenes. Zemenes sagriež daiviņās, vienu galu apsmērē ar želatīnu un pielīmē uz kūkas.
Lai nepietrūkst svētku, jo kūkas ir jāēd!