180Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
RAUGA MĪKLAI:0.5 lūdens1.2 kgmilti25 graugs100 gsviests pēc garšassāls1 TKcukurs CEPŠANAI UN PĀRKAISĪŠANAI: taukvielas pannas iesmērēšanai pēc garšasķimenes pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Gatavo rauga mīklu ar ieraugu.
2
No uzrūgušas mīklas ar rokām izrullē veltnīti, sadala to apmēram 50 g smagos gabaliņos. Katri gabaliņi izrullē desiņā un izveido kliņģerīti.
3
Kliņģerus ar uzmanīgi liek vārošā sālsūdeni un turpina vārīt. Kad tie paceļas virspusē, tos ar putkaroti uzmanīgi izņem no katla un liek uz ietaukotas cepamās plāts.
4
Pārkaisa ķimenes, lielgraudu sāli un cep zeltaini brūnus.
Lai garda mielošanās!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit