Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lielā katlā ielej divas trešdaļas no paredzētā piena daudzuma un silda nelielā temperatūrā, lai piens neuzkarst strauji.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus noliek vēsumā. Olu dzeltenumus sakuļ.
Sakultajos dzeltenumos iemaisa miltus, vaniļas cukuru, cukuru, vaniļas ekstraktu, sāli un atlikušo pienu. Jācenšas izvairīties no kunkuļiem, tāpēc miltus labāk iesijāt.
Pienā, kurš silst, uzmanīgi iemaisa sagatavoto masu. Jāmaisa nepārtraukti, bez apstāšanās!
Visu karsē, lēni un nepārtraukti maisot, kamēr masa sāk sabiezēt. Ņem nost katlu no uguns un atstāj padzesēties.
Olu baltumus saputo stingrās putās un pa karotei vien uzmanīgi iecilā buberta masā. Debešķīgais saldēdiens gatavs!
Pasniedz ar dzērveņu ķīseli – to jāuzvāra jau pirms buberta, lai nekas nekavē buberta ēšanu. Kā uzvārīt dzērveņu ķīseli, lasi te.
Lai labi garšo!