buberts
Foto: Shutterstock
Par godu baltām kupenām aprīlī gatavojam baltu bērnības saldēdienu – bubertu! īstu bubertu no miltiem, tādu, kādu gatavoja vecmāmiņa. Ar ķīseli!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 lpiens120 gcukurs8 gab.olas120 gmilti pēc garšasvaniļas ekstrakts1 šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Lielā katlā ielej divas trešdaļas no paredzētā piena daudzuma un silda nelielā temperatūrā, lai piens neuzkarst strauji.

2

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus noliek vēsumā. Olu dzeltenumus sakuļ.

3

Sakultajos dzeltenumos iemaisa miltus, vaniļas cukuru, cukuru, vaniļas ekstraktu, sāli un atlikušo pienu. Jācenšas izvairīties no kunkuļiem, tāpēc miltus labāk iesijāt.

4

Pienā, kurš silst, uzmanīgi iemaisa sagatavoto masu. Jāmaisa nepārtraukti, bez apstāšanās!

5

Visu karsē, lēni un nepārtraukti maisot, kamēr masa sāk sabiezēt. Ņem nost katlu no uguns un atstāj padzesēties.

6

Olu baltumus saputo stingrās putās un pa karotei vien uzmanīgi iecilā buberta masā. Debešķīgais saldēdiens gatavs!

7

Pasniedz ar dzērveņu ķīseli – to jāuzvāra jau pirms buberta, lai nekas nekavē buberta ēšanu. Kā uzvārīt dzērveņu ķīseli, lasi te.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!