30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
2 gab.olas300 mlpiens50 gcukurs pēc garšasvaniļa
Pagatavošana
1
Olas baltumu un dzeltenumu atdala un saputo katru atsevišķā traukā, pievienojot daļu cukura, olu dzeltenumiem pievieno arī vaniļu.
2
Ar ēdamkaroti ņem saputotā baltuma gabalus un uzmanīgi ieslidina verdošā pienā vienā kārtā. Apgrozot karsē 3-5 minūtes, tad ar putu smeļamo karoti uzmanīgi izņem no piena.
3
Pienu atdzesē līdz 50-60 grādu temperatūrai, pievieno tam ar vaniļu un cukuru sakultos olu dzeltenumus un visu karsē, nepārtraukti maisot, līdz masa mazliet sabiezē. Karsējot ilgāk, var iegūt krēma konsistences mērci, karsējot īsāku laiku – nedaudz iebiezinātu vaniļas pienu, kurā olbaltuma salas patiešām peldēs.
4
Piena un olas dzeltenuma mērci atdzesē, tad lej trauciņos un pienā liek sakultā olbaltuma salas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit