Ārpus darba "Delfi" jaunākā mediju komunikāciju eksperte Evelīna Laura Krekovska ir aizrautīga gatavotāja. Evelīnas receptes vērts saglabāt un atkārtot – vienkārši pagatavojamas, pārbaudītas un gardas! Viņai patīk izmēģināt jaunas receptes, radīt savējās un uzlabot klasiku. Šoreiz Evelīna padalījās ar frikadeļu zupu, kam pievienots kausētais siers, tādējādi zupu padarot sātīgāku un ar jaunām garšas niansēm. Par izcilu frikadeļu zupas sabiedroto Evelīna atzinusi Vidusjūras garšvielu maisījumu – tas zupai piedod īpašu smeķi.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katlā ielej ūdeni. Ūdenim pievieno garšvielas pēc savas izvēles, kādu lauru lapu, sāli, piparus un buljona kubiņu.
Kamēr ūdens silst, sagatavo dārzeņus, burkānus parasti griež ripiņās, kartupeļus kubiņos, bet puķkāpostu un brokoli dala pa kātiņiem.
Burkāni vārās visilgāk, tādēļ tos ber katlā pirmos, kad tie nedaudz jau pavārījušies, pievieno arī kartupeļus, brokoļus un puķkāpostu. Droši var izvēlēties arī jau gatavos saldētos dārzeņu maisījumus, bet tad tos labāk pievienot, kad burkāni un kartupeļi jau pavārījušies.
Kamēr katliņā viss skaisti vārās, sagatavo maisījumu frikadelītēm. Izraugās malto gaļu pēc saviem ieskatiem, Evelīna parasti izvēlas liellopa gaļu vai cūkas un liellopa gaļas maisījumu. Malto gaļu kārtīgi sajauc ar vienu vārītu kartupeli un garšvielām.
Kad kartupeļi jau pusgatavi, zupā liek frikadeles un aptuveni vāra aptuveni desmit minūtes uz lēnas uguns.
Lai gardas frikadeles!