Foto: Ieva Berga
Pildītās pankūkas pašas par sevi jau ir maza laimīte. Bet tad, ja tās pildītas ar mīļākajiem biezpiena sieriņiem – tā jau ir laime dubultā. Debešķīgs brīvdienu saldēdiens! Recepti pagatavojusi un iesaka Ieva Berga.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.olas5 ĒKmilti200 mlpiens1 TKvanilīna cukurs1 TKcukurs8 gab.biezpiena sieriņš eļļa cepšanai pūdercukurs pārkaisīšanai ogas mērcei vai ievārījums

Pagatavošana

1

Sakuļ olas ar cukuru, vanilīncukuru, pamazām maisot iekuļ miltus, tad pienu. Ļauj 15 min miltiem uzbriest.

2

Pēc vajadzības papildina ar aukstu ūdeni, lai sanāk kefīra konsistences mīkla.

3

Cep vidēja lieluma pankūkas no vienas puses gatavas zeltainas, no otras tikai viegli apceptas.

4

Uz zeltainās puses liek jebkādu savu mīļāko biezpiena sieriņu, mazliet pieplacina, saloka aploksnīti. Biezpiena sieriņam vajadzētu būt istabas temperatūrā.

5

Liek vēlreiz pankūkas cepties nelielā eļļas daudzumā, nelielā karstumā apcepot no abām pusēm, lai pildījums sasilst un pankūkas otra puse arī kļūst zeltaina un gatava.

6

Pasniedz ar pūdercukuru un ogu mērci vai šķidru ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!