Foto: Ieva Berga
Karstie vistas salāti kā restorānā – ekstra, ko iespējams pagatavot pašam. Veselīgi, garšīgi, skaisti, sātīgi – ko vēl vairāk var vēlēties? Salātus pagatavojusi un recepti iesaka Ieva Berga.
80Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.vistas fileja4 ĒKTerijaki mērce50 grīvmaize pēc garšasčili pulveris pēc garšaspaprikas pulveris pēc garšaskarijs pēc garšassāls100 gsalātu mix1 gab.avokado1 gab.tomāts2 ĒKgaišā sojas mērce2 ĒKcitronu sula2 TKsaldā čili mērce eļļa cepšanai majonēze uz salātiem

Pagatavošana

1

Vistas fileju sagriež strēmelēs, aplej ar terijaki mērci un istabas temperatūrā marinē stundu, pa laikam apmaisot.

2

Lēzenā bļodā ieber rīvmaizi, samaisa to ar garšvielām. Filejas strēmeles apviļā rīvmaizē tā, lai no visām pusēm tās būtu ar panējumu.

3

Cep karstā eļļā, apmēram 4 minūtes no katras puses, līdz apbrūninās.

4

Kārto šķīvī salātus, tomātu, avokado. Apslaka ar mērcēm un citronu sulu. Uz salātiem liek filejas gabaliņus. Ja vēlas, pāri visam saliek majonēzes piciņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!