Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sāksim ar kātu vārīšanu! Nomizo rabarberu kātus un sagriez tos nelielos kubiņos.
Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno iepriekš sagrieztos rabarberus un kanēļa standziņu (standziņu salauz 2-3 gabaliņos). Cukuru pievieno pēc garšas. Ja ķīseli vēlies saldāku, pievieno 100 gramus cukura, bet, ja vēlies skābenāku, pievieno tikai 50 gramus cukura. Bet, protams, ja esi liels saldummīlis – pievieno vairāk!
Vāra rabarberus uz lēnas uguns, līdz tie kļūst mīksti. Proti, kad šķidrums vairs nešūmējas (neputo), rabarberu zupa ir gatava! Bet atceries pārbaudīt saldumu. Varbūt vajag vairāk cukura?
Gatavo klimpas! Bļodiņā sakuļ olas, pievieno šķipsniņu sāls un cukuru. Maisa, maisa, pievieno miltus (sāc ar 2 ĒK), lēnām pievieno ūdeni, līdz izveidojas viendabīga masa, kas biezāka par pankūku mīklu.
Ar tējkaroti ņemot no bļodiņas malas mīklu, met iepriekš izvārītajā rabarberu šķidrumā mazas klimpiņas un vāra. Apmaisa, jo var gadīties, ka tās saplūst kopā un salīp. Uz lēnas uguns vāra, līdz klimpas uzpeld virspusē.
Zupa gatava. Lai labi garšo!