Publicitātes foto
Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens. Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus. “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldo zupu ar klimpām.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ZUPAI:300 grabarberi300 gzemenes60 gcukurs400 mlūdens KLIMPĀM:1 gab.ola2 ĒKcukurs1 šķipsnasāls4 ĒKkviešu milti ūdens pēc nepieciešamības

Pagatavošana

1

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni. Vāra aptuveni 6–10 minūtes, līdz viss savārījies.

2

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

3

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!