50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
9 kartupeļi250 gbiezpiens3 ĒKkrējums50 gsviests pēc garšassāls pēc garšasdilles pēc garšaslociņi
Pagatavošana
1
Nelielus jaunos kartupeļus nomazgā un izvāra veselus vai izcep krāsnī. (Jaunajiem kartupeļiem cepšanas laiks ir apmēram tāds pats, kā vārīšanas, nu varbūt tikai kādu nieku ilgāks.) Jaunos kartupeļus, protams, nemizo.
2
Sagriež dilles, lociņus, citus zaļumus pēc vēlēšanās, sajauc ar biezpienu, krējumu, sāli, var pievienot arī ķimenes, ja garšo.
3
Gatavos karstos kartupeļus vidū iegriež un paver pildījumam.
4
Katrā kartupelī ieliek piciņu sviesta, ļauj mazliet pakust.
5
Pilda ar zaļumu biezpienu, visu vēl pārkaisa ar zaļumiem.
6
Pasniedz tūlīt ar zaļajiem salātiem.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĒdieni bērniemPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBiezpiensDillesKartupeļiSkābais krējumsSviestsSīpollokiKartupeļu ēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit