Foto: Shutterstock
Ēdiens, kas neprasa daudz laika pagatavošanai, taču ar uzturvielām bagāts un satur arī ļoti daudz olbaltumvielu. ''Bļoda'' ir universāls ēdiens: to var ēst gan brokastīs vai pusdienās, gan vakariņās. Vēl labāk – bļodas saturu lieliski var piemērot sezonai, proti, izmantot tos dārzeņus, kas tajā brīdī ir svaigi un aktuāli!
5Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 gab.mīksti vārītas olas125 gkrāsnī cepti (grilēti) saldā kartupeļa gabaliņi250 gtvaicēti brūnie rīsi50 gkrāsnī cepti (grilēti) ziedkāposti100 gcepts tofu siers1 gab.nogatavināts avokado50 gturku zirņi3 ĒKsalātu mērce pēc izvēles2 ĒKrieksti un sēklas pēc izvēles

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas saliek divās porciju bļodās, pārlej salātu mērci pēc jūsu izvēles.

2

Pāri kārto mīksti vārītas olas, uzber riekstus un sēklas pēc izvēles.

Lai labi garšo, olas ir spēks!

Recepti sagatavojuši Latvijas apvienotās putnkopības nozares asociācijas speciālisti Eiropas komisijas finansētā izglītojošā projektā "Olas ir spēks!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!