Foto: Elīna Henilāne
Saimniece Elīna Henilāne katru gadu uz Jāņiem gatavo Jāņu sieru pēc vienas un tās pašas receptes – jo visi slavē un pieprasa tieši viņas gatavoto sieru.
180Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lpiens (vistreknākais, kas ir)400 mlskābs krējums6 gab.olas6 ĒKsāls1 šķipsnavegeta (vai cits iecienīts garšvielu mikslis) pēc garšasķimenes pēc garšasķiploku granulas0.5 TKkurkuma

Pagatavošana

1

Pienu ar sāli un ķimenēm uzsilda līdz 90⁰.

2

Atsevišķā traukā sakuļ olas ar krējumu un visu pārējo.

3

Mazā strūkliņā visu lej iekšā siltajā pienā, intensīvi maisot, kamēr sāk veidoties sarecējumi.

4

Tad visu nokāš marlē, liek uz īsu laiku notecēties un tad liek zem sloga uz pāris stundām.

5

Tad iztin no marles, un siers ir ceļams galdā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!