Starp citu, šī recepte ir izcila saldējuma gatavošanai, ja mājās nav saldējuma mašīnas, bet ir blenderis ar mikseri!
Baziliku var aizstāt ar kādu citu garšaugu vai ogām. Taču var gatavot arī vienkāršu, klasiski balto našķi!
480Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
500 gturku vai grieķu jogurts250 giebiezinātais piens ar cukuru1 laims1 saujabaziliks
Pagatavošana
1
No laima izspiež sulu.
2
Baziliku nomazgā, nosusina un kopā ar laima sulu, iebiezināto pienu sablendē.
3
Zaļajai masai pievieno jogurtu un visu saputo.
4
Saputoto masu liek saldētavā uz 2-2,5 stundām.
5
Izņem maisījumu no saldētavas un saputo vēlreiz, atkārto putošanu ik pa stundai divas, trīs reizes. Pēdējā reizē vienkārši apmaisa, jo masa jau būs samērā sastingusi.
6
Lai saldējumu vieglāk servēt, to 20– 30 minūtes pirms pasniegšanas vēlams paturēt ārpus saldētavas.
Lai eksperimentiem bagāta vasara!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit