Foto: Lolita Ozoliņa
"Zemenes, apbērtas ar cukuru, pēc 24h izpiedušas gardu sīrupu, ko atliek tikai uzvārīt, nosmelt putiņas un olla-lā - sīrups ir gatavs!" Tieši tik vienkārši recepti un procesu apraksta Lolita Ozoliņa.
1470Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgzemenes2 kgcukurs

Pagatavošana

1

Proporcijas 1:1 – tīras sagrieztas zemenes un cukurs. Tiesa, tā kā zemeņu bija daudz, uz visu zemeņu masu cukuru pievienoju par 1 kg mazāk. Likās, ka ir par daudz.

2

Noturēju ārā 24 stundas.

3

Tad nosmēlu zemeņu sīrupu un to uzvārīju līdz pirmajam burbulim. Cukuru vairs nepievienoju.

4

Karstu salēju tīrās burkās.

Foto: Lolita Ozoliņa

Lai saldi! Jāpiebilst, ka ar laiku sīrups viegli saželē, saglabājot dzidrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!