Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sēnes sakapā ne pārāk smalkos gabalos, sakarsē pannu, pannā izkausē sviesta piku un cep sēnes, kamēr iztvaikojis liekais mitrums.
Sagriež šķiņķi (vai kūpinātu krūtiņu vai bekonu, jebko, kas jau gatavs un pie rokas, tikai līdz desai šoreiz nevajadzētu nolaisties, jo pret meža veltēm jāizturas ar attiecīgu cieņu). Sakapā sīpolu. Cep sakarsētā pannā sīpolu ar šķiņķi.
Prasmīgi figurējot star abām pannām, sakuļ olas, pievieno sāli un piparus, pielej šļuku piena.
Saceptās sēnes pieber pannā ar šķiņķi un sīpoliem, samaisa un visam pāri pārlej sakulto olu. Nogriež karstumu uz nelielu, pannai uzliek vāku un bruņojas ar pacietību.
Pa to laiku var sagriezt salātus, uzliet kafiju, nogriezt maizes riku un apsmērēt ar sālītu sviestu. Kad omlete būs gatava, nekam citam vairs nebūs laika – tā jāēd, cik karstu vien var. Tā ir visgaršīgāk.
Lai labi garšo!