Šī recepte ir īsts ģimenes kopdarbs: tās autori ir Kristīne Viziņa un viņas dēls Edgars. Ar šo recepti viņi piedalījās "Tasty" ātro vasaras recepšu konkursā un kļuva ar konkursa uzvarētājiem.
Edgars stāsta: "Ar šo sacepumu var ļoti variēt sastāvdaļas, katrs var likt to, ko sirds kāro, turklāt – katru reizi ko pamainot. Visiem, kurus mēs cienājam, šis ēdiens ir ļoti iegaršojies!"
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek krāsnī 180° karstumā cepties kartupeļus, sagrieztus daiviņās (var izmantot saldētas kartupeļu daiviņas, tad varēs pagatavot ātrāk).
Kamēr cepas kartupeļi, gatavo sautējumu.
Sagriež sīpolu, sasmalcina divas ķiploku daiviņas, lieki eļļotā pannā (var izmantot arī sviestu) un visu apbrūnina aptuveni trīs minūtes.
Pieliek konservētu kukurūzu ar visu šķidrumu, pupiņas, tomātu gabaliņus. Pievieno sagrieztus jalapeno piparus, smalki sagrieztus čili piparus, pieber Kajēnas piparus un turpina sautēt 15 minūtes.
Kamēr gatavojas sautējums, sarīvē sieru.
Kad kartupeļi jau gandrīz gatavi, no cepeškrāsns izņem pannu ar kartupeļiem un virsū kārto sautējumu, tad pārkaisa ar sieru, uzliek ananasu šķēlītes un liek cepeškāsnī uz piecām minūtēm, kamēr siers izkusis.
Piedevu pagatavošana: uz pannas uzkarsē nedaudz ūdens, tajā pasautē sagrieztu sīpolu un ķiploku, tad pieliek klāt malto gaļu ar garšvielām, sāli un visu sacep.
Gatavo salātus: sagriež gurķus , tomātus , pievieno garšvielas un krējumu.
Sacepumu pasniedz pārkaisītu ar sagrieztiem lociņiem. Veģetārieši piedevās izvēlas salātus, visēdāji sacepto gaļu un salātus.
Lai labi garšo!