Vilītes plaukts - 205
Foto: DELFI
Jaunie kartupeļi ar dillīti un jauno gaileņu mērci ir klasika un latviešu gurmānijas Olimps. Kad tajā uzkāpts, tad var pastaigāties arī pa citām gastronomijas pieturām. Viena no tām saucas – jauno kartupeļu salāti. Katra kumosa vērti!

Jauno kartupeļu salātiem ir viena nelāga īpašība – tos gribas vēl arī tad, kad vēders pilns, un tie, lai cik daudz tiktu sataisīti, tiek ātri apēsti, vienalga, vai ir pamatēdiens vai piedeva.

Jaunie, mazie zemes bumbuļi ir vasaras gardumu gardums, apēdams pa tīro, ar visām mizām, ja vien to mazo plāno apvalciņu var par mizu nosaukt.

Faktiski pie jauniem kartupeļiem var piejaukt klāt, ko vien sirds kāro, iegūstot savu vasaras tupeņu recepti. Šajā receptē kartupeļi sapāroti ar sieru, gurķiem un zaļumiem. Pati mērce ir brīva improvizācija no eļļas, citrona sulas, sinepēm un sāls.

50Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgjaunie kartupeļi200 gfetas tipa siers1 saujasalātlapas saujalociņi1 saujadilles4 gab.gurķi pēc garšaseļļa pēc garšassinepes pēc garšassāls pēc garšascitrona sula

Pagatavošana

1

Jaunos kartupeļus izvāra, nokāš, atdzesē un sagriež gabaliņos.

2

Gurķus un sieru sagriež.

3

Salātus saplucina.

4

Zaļumus sasmalcina.

5

No eļļas, sinepēm, citrona sulas un sāls samaisa mērci.

6

Visu sajauc kopā ar mērci lielā bļodā un pasniedz!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!