Jauno kartupeļu salātiem ir viena nelāga īpašība – tos gribas vēl arī tad, kad vēders pilns, un tie, lai cik daudz tiktu sataisīti, tiek ātri apēsti, vienalga, vai ir pamatēdiens vai piedeva.
Jaunie, mazie zemes bumbuļi ir vasaras gardumu gardums, apēdams pa tīro, ar visām mizām, ja vien to mazo plāno apvalciņu var par mizu nosaukt.
Faktiski pie jauniem kartupeļiem var piejaukt klāt, ko vien sirds kāro, iegūstot savu vasaras tupeņu recepti. Šajā receptē kartupeļi sapāroti ar sieru, gurķiem un zaļumiem. Pati mērce ir brīva improvizācija no eļļas, citrona sulas, sinepēm un sāls.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Jaunos kartupeļus izvāra, nokāš, atdzesē un sagriež gabaliņos.
Gurķus un sieru sagriež.
Salātus saplucina.
Zaļumus sasmalcina.
No eļļas, sinepēm, citrona sulas un sāls samaisa mērci.
Visu sajauc kopā ar mērci lielā bļodā un pasniedz!
Lai labi garšo!