Foto: DELFI
Vēlies papildināt savas brīvdienas ar vien' maz' uzkodiņ'? Tad izmanto šo recepti! Vecmāmiņa piesaka, ka "veči" būs stāvā sajūsmā. Opis esot burciņu paņēmis līdzi uz armijas biedru salidojumu, un kā nu ne – tie tika pirmie notiesāti un gāja uz urrā! Pat prasījuši recepti, bet opis jau, protams, to nezinājis! Kā jau vīrieši – kā pagatavot, nav būtiski, galvenais, ka ir ko uzkost.
240Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gurķi sīpoli sinepju graudiņi dilles MARINĀDEI:0.5 lūdens300 gcukurs2 ĒKsāls150 getiķis

Pagatavošana

1

Divlitru burkā liek pusripās vai sīki sagrieztus sīpolus un dilles, ieber sinepju graudiņus.

2

Nemizotus, mazliet pamērcētus, svaigus gurķīšus sagriež ripiņās vai četrās daļās (vispirms gareniski uz pusēm, pēc tam vēlreiz – perpendikulāri). Cik lielus gabaliņus un kādā formā – izvēlies pats! Jo tā ir uzkodiņa, ko ātri iemest mutē.

3

Sagrieztos gurķus saber burkā.

4

Uzvāra marinādi (ūdeni ar cukuru, sāli un etiķi) un karstu (ne vārošu!) lej sagatavotiem gurķiem burkā.

5

Uzliek vāku un burku nedaudz sakrata.

6

Var baudīt jau pēc četrām stundām – ēst uz sviestmaizēm vai ar šašliku. Ļoti garšīgi pie grillējumiem – brīvā dabā.

7

Ja silts laiks – uzglabā vēsā vietā vai ledusskapī.

Brīdinām: nepietiks ilgam laikam, jo tie ir tik gardi, ka drīz vien būs notiesāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!