Foto: DELFI/Pexels
Aiziet, atvieglosim kaut nedaudz dzīvi! Precīzāk – gatavošanu garajā rudens un ziemas periodā. Lūk, kad pašmāju dārzeņi ir pilnbriedā, iesakām saņemties un "ieburkot" zupu sagatavi jeb biešu salātus. Aukstajā sezonā gardu biešu zupu vai siļķi kažokā pagatavosi krietni ātrāk. Tātad – atliks vien ielikt katlā, piebērt kubiņos sagrieztus kartupeļus un vārīt, līdz kartupeļi mīksti. Voilā!
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kgbietes sarkanās (4kg) vai 3kg bietes+1kg burkāni1.5 kgtomāti500 gsīpoli500 gpaprika200 gķiploki200 gcukurs2 ĒKsāls200 mletiķis500 mleļļa

Pagatavošana

1

Sarīvē svaigas bietes.

2

Sablendē sīpolus, ķiplokus un liek uz pannas sakarsētā eļļā. Apcep.

3

Sablendē papriku, to pievieno sīpoliem un ķiplokiem. Pasautē 3-5 minūtes.

4

Tomātus blanšē, nomizo un sablendē. Liek klāt katlā, pavāra vēl 3-5 minūtes. Pieber sāli, cukuru un etiķi.

5

Beigās pievieno sasmalcinātās bietes un visu vāra 45 minūtes. Kad gatavs, karstu lej burkās un ar karoti piespiež, lai burciņā nebūtu gaisa burbulīši. Aizvāko.

Ar šo recepti sanāk 7-8 litri sagataves.

Sagatave sanāk kreftīga. Var likt salātu vietā pie kartupeļiem, izmantot kā zupas sagatavi. Var izmantot arī, gatavojot siļķi kažokā, vai ēst kopā ar sviestmaizi, piedzerot klāt kefīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!