60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
4 kgbietes sarkanās (4kg) vai 3kg bietes+1kg burkāni1.5 kgtomāti500 gsīpoli500 gpaprika200 gķiploki200 gcukurs2 ĒKsāls200 mletiķis500 mleļļa
Pagatavošana
1
Sarīvē svaigas bietes.
2
Sablendē sīpolus, ķiplokus un liek uz pannas sakarsētā eļļā. Apcep.
3
Sablendē papriku, to pievieno sīpoliem un ķiplokiem. Pasautē 3-5 minūtes.
4
Tomātus blanšē, nomizo un sablendē. Liek klāt katlā, pavāra vēl 3-5 minūtes. Pieber sāli, cukuru un etiķi.
5
Beigās pievieno sasmalcinātās bietes un visu vāra 45 minūtes. Kad gatavs, karstu lej burkās un ar karoti piespiež, lai burciņā nebūtu gaisa burbulīši. Aizvāko.
Ar šo recepti sanāk 7-8 litri sagataves.
Sagatave sanāk kreftīga. Var likt salātu vietā pie kartupeļiem, izmantot kā zupas sagatavi. Var izmantot arī, gatavojot siļķi kažokā, vai ēst kopā ar sviestmaizi, piedzerot klāt kefīru.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit