Receptes autore piebilst: "Vispār es visu taisu pēc sajūtām!" Turklāt – šādus kēksiņus var cept dažādās variācijās. Piemēram, citreiz pievienot saspaidītu banānu (ja tie nav apēsti un sākuši bojāties), var pievienot jebkuras ogas un arīdzan rabarberus. Citreiz Alise recepti papildina arī ar biezpienu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomizo un izņem tiem serdi, pēc tam sagriež gabaliņos. Atliek malā.
Četras olas sakuļ ar cukuru.
Pievieno miltus un pus tējkaroti cepamo pulveri.
Kad kārtīgi samaisīts, pievieno izkausētu sviestu un pienu. Bet jāskatās, lai mīkla sanāktu diezgan pabieza.
Tad pieliek klāt sagrieztos ābolus un mīklu ielej formā, pārber ar jāņogām un pārkaisa ar brūno cukuru.
Cep 200 grādos aptuveni 40-50 minūtes. Mazie kēksiņi būs jau gatavi pēc 15-20 minūtēm.
Lai labi garšo!