30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
300 gāboli500 mlūdens50 gcukurs10 gkartupeļu ciete1 gab.citronu miziņa100 mlpiens1 gab.ola20 gcukurs pēc garšassāls130 gmilti
Pagatavošana
1
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs.
2
Ūdeni uzvāra, pievieno ābolus, cukuru, citronu vai apelsīnu miziņas un vāra, kamēr āboli mīksti, bet nav vēl izjukuši.
3
Tikmēr sagatavo ķiļķenu mīklu. Olu sakuļ ar pienu, pievieno sāli un cukuru, piesijā mltus un visu samaisa.
4
Kad ābolu ķīselis gatavs, vārošā ķīselī ar ēdamkaroti liek ķiļķenus katlā. Kad visi ielikti, vēl mirklīti ļauj visam uzvārīties.
5
Ēd gan siltu, gan aukstu, kā patīk.
Lai labi garšo!
LaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemPasniegt atdzesētuGaršvielas un garšaugiMiltiOlasPiensĀboliŪdensĶīseļiSaldās zupasviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit