Foto: DELFI
Vai arī jūsmājās ziemas krājumu burciņas ir teju pieaudzējušas kājas un ceļo no viena drauga pie otra? Jo nu – kurš gan cits, ja ne draugs, pateiks to godīgo atbildi – labs vai ne tik labs, vajag nākamgad taisīt vai tomēr labāk nē. Lūk, tā mūsmājās nonāca šī "anormālīgi" garšīgā burciņa, kas piepildīta ar kabaču lečo, un ko pagatavojusi mūsu ģimenes draudzene Ināriņa.

Ja esi kabaču mīlis, tad šis darinājums tev noteikti patiks un garšos. Savukārt, ja draugu un paziņu lokā ir kabaču neēdāji, tad paklausi – pacienā viņus ar šo labumiņu, un tici mums – viņiem iegaršosies! Recepte ir pavisam vienkārša, pagatavošanai nepieciešams minimāls laika un spēka patēriņš. Pagatavo šo lečo vienu reizi, un viennozīmīgi to gatavosi katru gadu.

Visas sastāvdaļas ir norādītas jau notīrītā veidā. Jaunos kabačus var nemizot, bet nobriedušus – nomizo un iztīri sēklas. Arī papriku attīri no sēklām. Tomātiem izgriez serdītes.

Foto: DELFI
Kabaču lečo ar griķiem un malto gaļu.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgkabači2 kgtomāti280 gburkāni350 gsīpoli5 gab.ķiploka daiviņas600 gpaprika1 gab.čili pipars (pēc vēlmēm)150 mleļļa70 gsāls200 gcukurs15 gab.melnie graudu pipari100 mletiķis 9%

Pagatavošana

1

Visus dārzeņus, izņemot kabačus, samaļ gaļas mašīnā. Savukārt kabačus sagriež mazos kubiciņos.

2

Liek katlā ar dubultu vai biezāku dibenu visus dārzeņus (izņemot kabačus), pievieno cukuru, sāli, augu eļļu un melnos piparu graudiņus. Un liek uz uguns.

3

Līdzko dārzeņu masa uzmet burbuli, proti, sāk vārīties, pievieno kabačus. Apmaisa.

4

Nogriež uguni uz minimālo un vāra aptuveni 50-60 minūtes, periodiski apmaisot.

5

Pašās beigās pielej etiķi un apmaisa. Noņem katlu no uguns.

6

Liek tīrās, sterilās burciņās un aizgriež vāciņus.

7

Burkas pārsedz ar segu un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Var glabāt arī istabas temperatūrā.

No sastāvdaļu daudzuma iznāks aptuveni 4,5 litri lečo.

Lieliski garšo pie gaļas, zivīm, kartupeļiem, makaroniem – pie visa kā!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!