Ja esi kabaču mīlis, tad šis darinājums tev noteikti patiks un garšos. Savukārt, ja draugu un paziņu lokā ir kabaču neēdāji, tad paklausi – pacienā viņus ar šo labumiņu, un tici mums – viņiem iegaršosies! Recepte ir pavisam vienkārša, pagatavošanai nepieciešams minimāls laika un spēka patēriņš. Pagatavo šo lečo vienu reizi, un viennozīmīgi to gatavosi katru gadu.
Visas sastāvdaļas ir norādītas jau notīrītā veidā. Jaunos kabačus var nemizot, bet nobriedušus – nomizo un iztīri sēklas. Arī papriku attīri no sēklām. Tomātiem izgriez serdītes.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visus dārzeņus, izņemot kabačus, samaļ gaļas mašīnā. Savukārt kabačus sagriež mazos kubiciņos.
Liek katlā ar dubultu vai biezāku dibenu visus dārzeņus (izņemot kabačus), pievieno cukuru, sāli, augu eļļu un melnos piparu graudiņus. Un liek uz uguns.
Līdzko dārzeņu masa uzmet burbuli, proti, sāk vārīties, pievieno kabačus. Apmaisa.
Nogriež uguni uz minimālo un vāra aptuveni 50-60 minūtes, periodiski apmaisot.
Pašās beigās pielej etiķi un apmaisa. Noņem katlu no uguns.
Liek tīrās, sterilās burciņās un aizgriež vāciņus.
Burkas pārsedz ar segu un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Var glabāt arī istabas temperatūrā.
No sastāvdaļu daudzuma iznāks aptuveni 4,5 litri lečo.
Lieliski garšo pie gaļas, zivīm, kartupeļiem, makaroniem – pie visa kā!
Labu apetīti!