Katrai zupai ir savs uzdevums, aukstā zupa atklāj vasaru, bet ķirbja zupa to noslēdz. Tā izsludina rudens sezonu un visu sildošo komforta ēdienu parādi.
Pēc ķirbju zupas izvārīšanas un baudīšanas atpakaļceļa nav – rudens ir klāt un tas jābauda pilniem un siltiem, pēc ķirbju zupas smaržojošiem malkiem!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ķirbi un burkānus sagriež šķēlēs , ķiplokus nomizo.
Visu samaisa ar eļļu, ķimenēm un sinepju sēkliņām, un liek cepeškrāsnī cepties līdz mīksti , apmēram 30 minūtes + 200 grādos. Vienu ķirbja šķēli atliek atsevišķi– ar to dekorēs zupu.
Katlā lej ūdeni, pievieno buljonu, sagriež kartupeļus mazās ripiņās un vāra, līdz mīksti.
Izvārītajiem kartupeļiem pievieno izceptos burkānus un ķirbi, pievieno sāli, paprikas pulveri un kausēto sieru. Visu vēl nedaudz uzvāra.
Visu sablendē, lej šķīvjos un pasniedz apbērtu ar ķirbju sēkliņām un sagrieztu ceptu ķirbi.
Lai silts un gards rudens!