ķirbju zupa
Foto: Shutterstock
Pat, ja nav ķirbju gads, vienu sildošu, sātīgu un tumīgu biezzupu pagatavot var vienmēr. Pāris šķēles ķirbja atradīsies! Kad virums gatavs, var svinēt rudeni!

Katrai zupai ir savs uzdevums, aukstā zupa atklāj vasaru, bet ķirbja zupa to noslēdz. Tā izsludina rudens sezonu un visu sildošo komforta ēdienu parādi.

Pēc ķirbju zupas izvārīšanas un baudīšanas atpakaļceļa nav – rudens ir klāt un tas jābauda pilniem un siltiem, pēc ķirbju zupas smaržojošiem malkiem!

60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gķirbis2 gab.burkāns2 gab.kartupeļi200 gkausētais siers1 gab.buljona kubiņi1 lūdens TKķimenes1 TKpaprikas pulveris TKsinepju sēkliņas pēc garšassāls saujaķirbju sēklas4 gab.ķiploka daiviņas100 mleļļa

Pagatavošana

1

Ķirbi un burkānus sagriež šķēlēs , ķiplokus nomizo.

2

Visu samaisa ar eļļu, ķimenēm un sinepju sēkliņām, un liek cepeškrāsnī cepties līdz mīksti , apmēram 30 minūtes + 200 grādos. Vienu ķirbja šķēli atliek atsevišķi– ar to dekorēs zupu.

3

Katlā lej ūdeni, pievieno buljonu, sagriež kartupeļus mazās ripiņās un vāra, līdz mīksti.

4

Izvārītajiem kartupeļiem pievieno izceptos burkānus un ķirbi, pievieno sāli, paprikas pulveri un kausēto sieru. Visu vēl nedaudz uzvāra.

5

Visu sablendē, lej šķīvjos un pasniedz apbērtu ar ķirbju sēkliņām un sagrieztu ceptu ķirbi.


Lai silts un gards rudens!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!