Viktorija Kožemjakina
Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka stilīgu un veselīgu uzkodu – turku zirņu un zaļo zirnīšu našķi, kas atgādina sāļo popkornu, taču ir daudz veselīgāks – tam ir daudz vairāk olbaltumvielu un daudz mazāk tauku!
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 gsaldēti, atlaidināti zaļie zirnīši400 gkonservēti turku zirņi bez šķidruma3 ĒKolīveļļa pēc garšassāls, pipari0.5 TKmaltas koriandra sēklas0.25 TKkūpinātās paprikas pulveris1 TKķiploku pulveris2 ĒKsezama vai čia sēklas (var nepievienot)

Pagatavošana

1

Saber lielā bļodā atlaidinātus zaļos zirnīšus un turku zirņus bez šķidruma.

2

Pievieno zirņiem visas pārējās sastāvdaļas un samaisa, lai eļļa ar garšvielām pārklāj zirņus no visām malām.

3

Ber zirņus uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 170 grādos aptuveni 40 minūtes, ik pa 10 minūtēm atverot cepeškrāsns durtiņas un visu apmaisot.

Atdzesē un bauda!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!