Man garšo ābolu un apelsīnu salikums un, tā kā esmu radošs cilvēks, izdomāju tam arī īpašu nosaukumu – "Pedro skūpsta Annu", jo Pedro ir gana piemērots vārds eksotiskajam (varbūt spānim?) apelsīnam, bet Anna – latviskajam ābolam. Taču līdzās ierastajai kombinācijai ir varbūt ne tik zināmas kombinācijas.
Tātad "Pedro skūpsta Annu" ir, manuprāt, gana zināma ievārījuma kombinācija, kur skūpstās (kopā savārīti) apelsīni un āboli. Es ņemu vienādā daudzumā – kilograms pret kilogramu, lai gan daudzviet atrodama recepte – divi kilogrami ābolu un divi apelsīni. Man gribas apelsīnīgāku garšu. Lieku arī apelsīna miziņu. Ar ievārījuma cukuru cukurs jāliek mazāk (kilograms ievārījuma cukura uz diviem kilogramiem augļu) un tad tas sanāk želejveidīgāks. Var likt arī parasto cukuru, tad proporcija būs viens pret vienu.
"Pedro skūpsta Annu kaislīgāk" – tas ir tad, kad apelsīniem pielieku vēl citronu un tā miziņu.
Nu un tagad – kādas versijas jums būtu nākamajai kombinācijai, kad mīlniekiem pievienojas vēl viens latvietis – ķirbis?
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ķirbi, ābolus, nomizotu apelsīnus un citronu sagriež gabaliņos.
Pārber ar ievārījuma cukuru.
Uzvāra un turpina vārīt 15– 20 minūtes.
Karstu salej burciņās, aizvāko un uzlīmē personalizētu etiķeti.
::!recepte::
Lai salds un kaislīgs skūpsts!