LindasR plaukts - 1542
Foto: Linda Rozenbaha, DELFI
Katrs ievārījums kļūst par pāris procentiem gardāks, ja to personalizē un uzdāvina. Lūk, eksotisku augļu satikšanās ar vietējiem labumiem un top "Pedro skūpsta Annu". Ziemassvētki var nākt kaut rīt, jo dāvanas savārītas!

Man garšo ābolu un apelsīnu salikums un, tā kā esmu radošs cilvēks, izdomāju tam arī īpašu nosaukumu – "Pedro skūpsta Annu", jo Pedro ir gana piemērots vārds eksotiskajam (varbūt spānim?) apelsīnam, bet Anna – latviskajam ābolam. Taču līdzās ierastajai kombinācijai ir varbūt ne tik zināmas kombinācijas.

Tātad "Pedro skūpsta Annu" ir, manuprāt, gana zināma ievārījuma kombinācija, kur skūpstās (kopā savārīti) apelsīni un āboli. Es ņemu vienādā daudzumā – kilograms pret kilogramu, lai gan daudzviet atrodama recepte – divi kilogrami ābolu un divi apelsīni. Man gribas apelsīnīgāku garšu. Lieku arī apelsīna miziņu. Ar ievārījuma cukuru cukurs jāliek mazāk (kilograms ievārījuma cukura uz diviem kilogramiem augļu) un tad tas sanāk želejveidīgāks. Var likt arī parasto cukuru, tad proporcija būs viens pret vienu.

"Pedro skūpsta Annu kaislīgāk" – tas ir tad, kad apelsīniem pielieku vēl citronu un tā miziņu.

Foto: Linda Rozenbaha, DELFI

Nu un tagad – kādas versijas jums būtu nākamajai kombinācijai, kad mīlniekiem pievienojas vēl viens latvietis – ķirbis?

40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1400 gķirbis1400 gāboli620 gmizoti apelsīni1 gab.citrons

Pagatavošana

1

Ķirbi, ābolus, nomizotu apelsīnus un citronu sagriež gabaliņos.

2

Pārber ar ievārījuma cukuru.

3

Uzvāra un turpina vārīt 15– 20 minūtes.

4

Karstu salej burciņās, aizvāko un uzlīmē personalizētu etiķeti.

5

::!recepte::
Lai salds un kaislīgs skūpsts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!