7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
750 mlsauss dzirkstošais vīns (prosecco, cava) želejas konfektes zobu formā100 gsvaigas vai saldētas avenes100 mlūdens2 ĒKcukurs1.5 ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete1 ĒKkakao pulveris
Pagatavošana
1
Nelielā katliņā uzvāra avenes ar ūdeni un cukuru, vāri 5-8 minūtes, kamēr avenes izšķīst un maisījums nedaudz sabiezē.
2
Samaisi cieta un kakao ar 2 ēdamkarotēm ūdens.
3
Pievieno šo maisījumu aveņu sīrupam, maisot gatavo visu vēl dažas sekundes, līdz maisījums ir sabiezējis.
4
Izkāš sīrupu caur sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, un iegūto maisījumu liek ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.
5
Liek glāzē 1 ēdamkaroti biezeņa, piepilda glāzi līdz augšai ar dzirkstošo vīnu.
6
Izrotā glāzes - ar tējkaroti uzlej uz glāžu maliņām atlikušo sīrupu tā, lai sīrups notek gar glāzes ārējo virsmu, veidojot "notecējušas asinis".
7
Pasniedz, rotājot ar želejas konfektēm.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit