Viktorija Kožemjakina
Briest Halovīna ballīte pieaugušajiem? Lūk, stilīgs kokteilis Visu svēto dienas priekšvakara svinēšanai!
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

750 mlsauss dzirkstošais vīns (prosecco, cava) želejas konfektes zobu formā100 gsvaigas vai saldētas avenes100 mlūdens2 ĒKcukurs1.5 ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete1 ĒKkakao pulveris

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā uzvāra avenes ar ūdeni un cukuru, vāri 5-8 minūtes, kamēr avenes izšķīst un maisījums nedaudz sabiezē.

2

Samaisi cieta un kakao ar 2 ēdamkarotēm ūdens.

3

Pievieno šo maisījumu aveņu sīrupam, maisot gatavo visu vēl dažas sekundes, līdz maisījums ir sabiezējis.

4

Izkāš sīrupu caur sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, un iegūto maisījumu liek ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.

5

Liek glāzē 1 ēdamkaroti biezeņa, piepilda glāzi līdz augšai ar dzirkstošo vīnu.

6

Izrotā glāzes - ar tējkaroti uzlej uz glāžu maliņām atlikušo sīrupu tā, lai sīrups notek gar glāzes ārējo virsmu, veidojot "notecējušas asinis".

7

Pasniedz, rotājot ar želejas konfektēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!