Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs virtuvē vai pieredzējis pavārs, mēs labi zinām, ka dzīvot vienatnē var būt grūti, it īpaši, ja runa ir par ēdienu gatavošanu. Nav jau noslēpums, ka, stāvot virtuvē, studentus visā pasaulē nomoka tūkstošiem jautājumu un šaubu: cik daudz sāls man jāpievieno? Kā gatavot olu? Vai ir vispirms jāuzvāra ūdens, lai pagatavotu makaronus?
Tāpēc piedāvājam vienu no pašām vienkāršākajām receptēm, lai neviens – ne students, ne kāda ģimene pavisam aizņemtā darba dienā, ne ēdienu negatavotājs, – nepaliktu nepaēdis.
Šī bulgura plova pagatavošanu pat varētu nosaukt – "samet visu kopā un apmaisi katlā. Voilā!" Zinām, zinām, ka kārtīgs uzbeks droši vien mūs ar slotas kātu patriektu no virtuves par to, ka šo vispār kāds uzdrošinās saukt par plovu. Bet studenti var!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pannā vai katliņā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu. Pievieno un apcep sīki sakapātu sīpolu un sarīvētus burkānus.
Kad burkāni mīksti un sīpola gabaliņi – caurspīdīgi, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu vistas fileju, visu apber ar vistas gaļas garšvielu (garšvielu vari izvēlēties pēc savas gaumes! Zinu, ka citiem studentiem labpatika izmantot karija garšvielu). Visu apcep un dažas minūtes pasautē.
Pa to laiku liek vārīties bulguru, vadoties pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Kad bulgurs izvārījies un vistiņa sacepusies, maisa visu kopā katliņā, pievieno 1-2 ēdamkarotes tomātu pastas un, ja ir vēlēšanās, šķipsniņu sāls.
Kad plovs uzservēts uz šķīvja, pa vidu ieliek pikucīti skābā krējuma. Mmmm, cik gardi!
Pasniedz un bauda! Plovs labi garšos gan silts, gan auksts, pēc izvēles papildinot ar svaigiem salātiem. Mūsu izvēle – lapu salāti ar gurķiem un kefīru, kā arī skābu kāpostu salāti ar krējumu. Vīriešiem klāt vēl nāk kefīrs!