Kad aizbrauc pie vīramātes un ir daudz rudens aveņu. Ievārījumam tika, bet gribējās arī ko citu.
Meklēju recepti. Atradu un mazliet pārveidoju.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo aveņu mērci: sajauc nedaudz ūdens ar kartupeļu cieti.
Uz uguns katliņā liek svaigas vai saldētas avenes ar cukuru un nedaudz ūdens (es tiešām lieku pavisam nedaudz, jo pašās avenēs ir šķidrums, lai nebūtu pārāk šķidra masa).
Pievieno kartupeļu cietes maisījumu.
Kad nedaudz sabiezē, noņem no uguns.
Izspiež avenes caur smalku sietu, lai atbrīvotos no sēklām. Pirms lietošanas mērci bez sēklām atdzesē.
Cepeškrāsni tikmēr uzkarsē līdz 180 grādiem.
Gatavo pamatni: “Oreo” cepumus sablendē un samīca ar kausētu sviestu. Izliek veidnē un cep 8 minūtes, pirms uzlikta nākamā kārta.
Pamatnei var izmantot arī šo recepti, ko jau reiz esmu “Tasty” aprakstījusi, sastāvdaļas izmantojot uz pusi mazāk, nekā norādīts.
“Tasty” padoms: kūkas pamatnei var izmantot jebkurus šokolādes cepumus (sasmalcinātus, aptuveni 180 gramus, kas sajaukti ar izkausētu sviestu (120 grami) un pāris ēdamkarotēm cukura, ja to gribas saldāku.
Gatavo kūkas krēmu: sasmalcina un izkausē balto šokolādi un nedaudz atdzesē.
Tad saputo krēmsieru kopā ar cukuru.
Pievieno miltus, citronu sulu, lai paspilgtinātu garšu, vaniļas ekstraktu un sāli.
Pa vienai masā iekuļ divas olas.
Krēmsiera masā viegli iecilā balto šokolādi.
Klāj uz cepuma pamatnes daļu krēma. Tad daļu aveņu mērces, pabeidz ar atlikušo daļu krēmsiera pildījuma. Pēc tam pārslacina visu ar aveņu mērci.
Kūku liek krāsnī un cep 30–35 minūtes, līdz maliņas viegli apbrūnējušas.
Kad kūka gatava, ieteicams to aptuveni 45 minūtes padzesēt istabas temperatūrā un tad vismaz trīs stundas paturēt ledusskapī. Bet mēs nenocietāmies.
Virsū liku arī veselas avenes.