skotu zupa
Foto: Shutterstock
Ja reiz ir īsta gaļas zupa, tad tā ir skotu "cock a leekie". Tās gatavošanai nepieciešama vesela vista un vēl nedaudz liellopa gaļas. Zupa top prāvā katlā, jo, kā uzskata skoti, mazāk gatavot nav vērts.

Skotu zupa “cock a leekie” ir tik sātīga, ka mierīgi var ieņemt pamatēdiena vietu. Faktiski šī zupa ir gaļa ar gaļu, nedaudz žāvētām plūmēm un puraviem!

Oriģinālajā receptē veselā vista tiek likta katlā nesadalīta, bet nekas ļauns zupas garšai nenotiks, ja mēs to sadalīsim un pielāgosim mājās atrodamajam katlam.

90Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
700 gliellopa krūtiņas gabals1.5 kgvista1.5 lvistas buljons1 kgpuravi pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Katlā ielej buljonu (var arī vienkārši ūdeni, bet tad zupa būs mazāk sātīga un ar ne tik intensīvu garšu), liek iekšā liellopa gaļu. Katlam neliek virsū vāku un vāra 30 minūtes.

2

Zupai pievieno vistas gaļu, turpina vārīt, ik pa laikam nosmeļot putas. Vāra 40 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni.

3

Pievieno plūmes un ripiņās sagrieztus puravus. Vāra uz lēnas uguns vēl 10– 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

4

Gaļu izņem no katla, sagriež gabaliņos, liek pasniedzamajā šķīvī vai bļodā un pārlej ar zupu.

Lai sātīgi un sildoši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!