Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs piedāvā pavisam vienkāršu recepti, kas palīdzēs labāk iepazīt pastinaku, izaicināt garšas kārpiņas un iekļaut šo uzturvielām bagāto sakni gan ikdienas uzturā, gan svētku mielastā.
45Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgpastinaki2 ĒKmedus2 ĒKeļļa pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Pastinakus rūpīgi nomizo un sagriež daiviņās.
2
Daiviņas izklāj uz cepešpannas, apsmērē ar medu un eļļu, kā arī pārkaisa ar sāli.
3
Daiviņas liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 15 – 20 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit