Vilītes plaukts - 424
Foto: Privātā arhīva foto
Francijā iecienītā "Tarte– aux– pommes" jeb ābolu pīrāgs ir vienkārši pagatavojams arī Latvijā. Vēl vairāk – no Latvijas āboliem tas izdodas daudz sulīgāks un aromātiskāks.

Tarte ir ātri un vienkārši pagatavojama, protams, ar noteikumu, ja negatavo kārtaino mīklu mājās, bet izlīdzies ar jau gatavu. Tad atliek tikai nomizot ābolus, sagriezt un skaisti izkārtot pannā. Tartes slepenā sastāvdaļa, kas dod īpašu sulīgumu, ir ābolu biezenis, ko pārsmērē virs mīklas.

60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

6 gab.āboli3 ĒKābolu biezenis300 gkārtainā mīkla30 gsviests3 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs.

2

Ieslēdz cepeškrāsni uz 175–180 grādiem.

3

Tartes formu (28 cm diametrā) izklāj ar kārtaino mīklu.

4

Mīklu pārklāj ar ābolu biezeni

5

Uz apli izkārto ābolus.

6

Ābolus pārber ar brūno cukuru un vienmērīgi izmētā sviesta piciņas.

7

Liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Pasniedz atdzesētu.

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!