Viktorija Kožemjakina
Svinot Latvijas dzimšanas dienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un veikalu tīkla "AlkOutlet" eksperti iesaka ideju desertam, kuru tapšanā izmantojams alkoholisks dzēriens. Kurš teicis, ka tostam par Latviju ierastā šampanieša glāzi nevar aizstāt ar brīnišķīgu desertu vīna glāzē?!

::recepte::
Iemērcē agaru sulā un ļauj pastāvēt 5-10 minūtes. Lielā krūkā ielej vīnu.

Katliņā uzkarsē agaru ar sulu, pievieno cukuru.

Karsē, līdz agars un cukurs izkūst. Šo maisījumu ielej krūkā pie vīna.
Visu apmaisa un lej pa glāzēm.

Katrā glāzītē pievieno svaigas ogas, ievieto glāzes ledusskapī uz dažām stundām, lai želeja sacietē.

Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, beigās pievieno apelsīnu miziņas.

Rotā želejas ar putoto krējumu un pasniedz!

::!recepte::

Ja neesat vegāns, šo desertu var gatavot, agaru un vegānisko krējumu aizstājot ar dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!