Mazai atkāpei gan jāpiebilst – spageti pankūku pagatavošanai būs nepieciešams ērts un uzticams palīgrīks, lai uz pannas viegli mīklu varētu izspiest spirālītēs. Noveicās, ka mājās ir gan plastmasas mērces pudelīte, gan konditorejas tūta. Izmēģināju abus un abi ir ērti, taču droši var izmantot arī visparastāko "zip-lock" maisiņu, kuram vienā stūrītī izgriež caurumiņu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms uzjauc mīklu: lielākā bļodā iesit olas, pievieno eļļu un ar putojamo slotiņu sakuļ vienmērīgā masā.
Citā bļodā ber parastos miltus, auzu miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri, kanēli un visu sajauc.
Olu masai pieber ceturto daļu miltu masas un kārtīgi samaisa. Tad pielej pusi no nepieciešamā piena un visu apmaisa. Tā pamīšus mīklai pievieno visas sausās sastāvdaļas un pamīšus pienu ar ūdeni, līdz izveidojusies vienmērīgas konsistences mīkla bez kunkulīšiem.
Gatavajai mīklai ļauj atpūsties vismaz 15 minūtes.
Ķeramies pie pankūku cepšanas – uzkarsē pannu uz vidējas uguns un pavisam nedaudz ietauko ar eļļu vai sviestu.
Mīklu sapilda konditorejas tūtā, aizsien platāko galu un ar šķērēm nogriež pavisam nedaudz no spicītes, lai, spiežot mīklu uz pannas, veidotos smalki virpulīši. Kā jau minēju, mīklu var pildīt arī plastmasas mērces pudelītē ar spicu snīpīti vai "zip-lock" maisiņā.
Uz pannas spiež virpulīšus, sākot no centra, uz riņķi vien. Cep tik ilgi, līdz redzams, ka mīkla izžuvusi, tad ar lāpstiņu apmet virpuļus otrādi un vēl nedaudz pacep. Un tā, līdz visa mīkla izcepta.
Gatavās spageti pankūkas liek šķīvīšos ēdājiem. Šoreiz pasniedzu ar karameļu mērci, bet katrs var pievienot, ko sirds kāro.
Šādā veidā var cept jebkuru citu bezrauga pankūku mīklu, kas nav pārāk bieza. Ja šādā veidā cep parasto plāno pankūku mīklu, pasniedz, pievienojot medu vai krāsainos cukura graudiņus bērniem par prieku, šokolādes mērci vai kļavu sīrupu.
Lai labi garšo!