Sintija Mikanovska-Mikalovska

"Recepte tam brīdim, kad ļoti vēlies pagatavot picu, bet nevēlies ilgi gaidīt, kamēr rauga mīkla pagatavosies. Izmēģini "crisp&thin" ātri pagatavojamo picas mīklu bez rauga. Tikai četras sastāvdaļas – milti, silts ūdens, sāls un olīveļļa," recepti iesaka "Recepšu kolekcionārs" radītāja Sintija Mikanovska-Mikalovska.

30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PICAS MĪKLAI:400 gmilti (parastie vai 00 tipa)0.5 TKsāls0.5 TKcukurs240 mlsilts ūdens1 ĒKolīveļļa PIEDEVAS: mocarella Parmezāna tipa riers kazas siers zilais siers pēc garšasoregano pēc garšasbumbiera šķēlītes

Pagatavošana

1

Bļodā liek miltus ar sāli, vidū atstājot nelielu bedrīti. Pašā vidū lej silto ūdeni, tad samaisa visu kopā. Brīdī, kad picas mīkla sāk veidoties vienā masā, pievieno olīveļļu.

2

Uz virsmas, kur uzbērts nedaudz miltu, izveido mīklas bumbu (nepārcenties, to var izdarīt 1–2 minūšu laikā). Sadali mīklu divās daļās, lai izdotos divas lielākas picas, vai sadali četrās daļās, lai katram sanāk sava nelielā pica.

3

Izrullē mīklu plānu, aptuveni 3 mm.

4

Uzkarsē krāsni kopā ar cepešpannām uz aptuveni 220 grādiem.

5

Uz cepešpannas izklāj cepampapīru un pārkaisi pāri miltus. Tad uzmanīgi liec virsū izrullēto picas pamatni.

6

Virsū klāj tomātu mērci/pastu un pāri ber sarīvētus izvēlētos sierus, kas labi kūst (autore izvēlējās mocarellu, parmezānu, kazas sieru un zilo sieru garšai). Četru sieru picai ļoti labi piestāv bumbieris. Vari salikt virsū plānas bumbieru šķēlītes. Pāri var pārbērt nedaudz oregano garšvielas.

7

Cep 10–15 minūtes vai līdz redzi, ka pica ir zeltaini apcepusies.

Padoms! Kad liec mērkrūzē vajadzīgo daudzumu miltu, izmanto karoti, lai tie pārāk nesablīvētos. Pāri palikušo mīklu, ja tāda ir, var droši sasaldēt citām reizēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!