Foto: DELFI

Kad starp īsajiem videoklipiņiem "Instagram" pazibēja šī recepte no @eatmoreplants.no, zināju, ka jāpamēģina. Un tik tiešām, pupiņas izdodas ļoti kraukšķīgas, mazliet pikantas un izcili aromātiskas, pateicoties svaigajam rozmarīnam. Un vēl krēmīga mērcīte! To gan mazliet pārveidoju, lai nebūtu tik sāļa, bet izdevās ideāli saskanīgs pārītis, ko pagatavot svinību galdam.

30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 konservētas lielās baltās pupiņas2 ĒKkartupeļu ciete1 ĒKsaldās paprikas pulveris0.5 TKčili pārslas0.5 TKsāls1 TKsīpolu pulveris1 TKķiploku pulveris4 ĒKolīveļļa3 zariņi svaigs rozmarīns MĒRCEI:150 gfetaki siers70 gskābais krējums pēc garšasmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Konservētās pupiņas ber caurdurī un zem tekoša ūdens noskalo. Pēc tam nosusina un saber bļodiņā.

2

Atsevišķā traukā sajauc kartupeļu cieti ar paprikas pulveri, čili pārslām, sāli, sīpoli un ķiploku pulveri.

3

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo cepešplāti, kurā izklāts cepampapīrs.

4

Kartupeļu cietes un garšvielas maisījumu pārber pupiņām, lai tās kārtīgi noklātos no visām pusēm.

5

Apviļātās pupiņas ber uz cepešplāts un pāršļaksta viscaur ar olīveļļu. Virsū uzber saplucinātas rozmarīna lapiņas.

6

Liek cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes, līdz pupiņas kļuvušas kraukšķīgas.

7

Tikmēr pagatavo mērci – traukā saber sadrupinātu fetaki sieru, pievieno skābo krējumu, svaigi maltus melnos piparus un ar rokas blenderi sablendē vienmērīgas konsistences mērcīti.

8

Kad pupiņas gatavas, izņem no krāsns un uzreiz pārliek uz liela servējamā šķīvja. Mērcīti ielej mazākā traukā un pasniedz blakus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!