Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pēc vēlmes tostermaizes šķēlēm nogriež garoziņas. Maizi samitrina ar ābolu sulu. Šķēles izklāj cieši citu pie citas kārtās 4x3.
Pagatavo pirmo pildījumu: lai to izdarītu, lielā bļodā sajauc vienu iepakojumu krēmsiera (istabas temperatūrā) ar grieķu jogurtu un tzatziki pulveri (garšvielu maisījums Tzatziki dip ar sāli), mārrutkiem, pipariem, sāli un sīki sagrieztiem marinētiem gurķīšiem.
Ar sagatavoto masu pārklāj maizes šķēles.
Lai pagatavotu šādu salami desas kūku, ieteikums pirkt diametrā liela izmēra (resnu) salami desu. Un uzreiz veikalā palūgt to arī sagriezt, lai lieki netērētu laiku mājās. Pildījumam virsū liek sagrieztās salami šķēlītes.
Tālāk virsū liek otru pildījumu: sarīvētu sieru, sajauktu ar majonēzi un sakapātām vārītām olām. Vari visu sajaukt kā masu, bet vari arī likt kārtās: uzber sarīvētu sieru, virsū klāj majonēzes kārtu un ar dakšiņu saspaidītas olas vai vari arī vienkārši ripiņās sagrieztas olas.
Tad atkal liek iepriekš samitrinātas tostermaizes šķēlītes.
Šādas kārtas turpina likt tik daudz, cik lielu un apjomīgu vēlas torti.
Tad seko pēdējā kārta ar maizi, to apziež ar atlikušo krēma masu, atliekot arī malu apsmērēšanai. Veidni liek ledusskapī vismaz uz divām stundām. Ja dikti gribas var ēst arī uzreiz.
Tortes malas noklāj ar sasmalcinātiem pētersīļiem un/vai dillēm.
Pirms pasniegšanas rotā, kā vien vēlas, pēc savas patikas: var izmantot mocarellas bumbiņas, ķirštomātiņus, šķēlītēs sagrieztus redīsus, gurķus, salami desu (izveidotu kā rozīti) un papriku.
::!recepte::
Kūka gatava. Labu apetīti!